Νέα-Ανακοινώσεις

Αθήνα 20-10-2016

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Επιτέλους. Κάλλιο αργά … παρά ποτέ !!!

 

Πληροφορηθήκαμε από κοινοβουλευτικές πηγές ότι το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση  των Υποθηκοφυλακείων – που μας αφορά άμεσα – πέρασε σήμερα Πέμπτη από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Χαιρετίζουμε αυτή την κίνηση, αν και θεωρούμε ότι υπάρχει καθυστέρηση καθώς τα προβλήματα στη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων διογκώνονται καθημερινά με κλειστές ή υπολειτουργούσες υπηρεσίες και απλήρωτους υπαλλήλους με τραγικές συνέπειες για την οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών.

Σαν Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων παραμένουμε ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ στην από 03-07-2016 ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Γενικής Συνέλευσης και την οποία με το υπ’ αριθμόν 328/14-07-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στηρίζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην κάνει βήμα πίσω και να προχωρήσει άμεσα τη νομοθετική πρωτοβουλία για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης – τομής.

Είναι απόλυτη αναγκαιότητα να ξηλωθεί επιτέλους το απαρχαιωμένο καθεστώς αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης και να αντικατασταθεί από σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο.

  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Απόστολος Τσούτσας

Η Γενική Γραμματέας

 

Αγγελική Αποστολάκου

 

Διαβάστε εδώ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΚΑ

 

Πρόσθετες πληροφορίες