Νέα-Ανακοινώσεις

02-08-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το τροποποιημένο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί αναδιοργάνωσης των Υποθηκοφυλακείων,  είναι αναρτημένο στο site του υπουργείου πριν την οριστική κατάθεση του στη Βουλή μετά τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με το αναρτημένο στη δημόσια διαβούλευση:

http://www.ministryofjustice.gr/site/el/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%97/tabid/64/ctl/details/itemid/2572/mid/797/.aspx

Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου αφορά μόνο στους λόγους που αναφέρονται  στην επιστολή παραίτησής του προς τον Yπουργό:

http://www.iefimerida.gr/news/281351/paraitithike-o-gg-toy-ypoyrgeioy-dikaiosynis-konstantinos-kosmatos

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλοςευχαρίστησε δημόσια τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα Κωνσταντίνο Κοσμάτο, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε:

http://www.ministryofjustice.gr/site/el/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%97/tabid/64/ctl/details/itemid/2575/mid/797/.aspx

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει:

«Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Κοσμάτος, διαβάζουμε με εναλλασσόμενα αισθήματα θυμηδίας και έκπληξης, διάφορες ανεύθυνες εικασίες και σενάρια περί διαφωνιών μας κ.λπ. Εκτός από τις αναμνήσεις των κοινών μας προσπαθειών, στο μέλλον θα μας συνδέουν και κάποιες μνήμες απίθανων λασπολογιών. Του εύχομαι καλή συνέχεια στην οικογενειακή, ακαδημαϊκή και επαγγελματική του σταδιοδρομία».

http://www.altsantiri.gr/politika/paretithike-o-ng-tou-ipourgiou-dikeosinis-o-k-kosmatos/

Από ανεπιβεβαίωτες λοιπόν πληροφορίες και χωρίς επίσημη ανακοίνωση δεν επηρεάζεται η πορεία του σχεδίου έτσι όπως εξ αρχής δρομολογήθηκε από το Υπουργείο.

Σαν Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων παραμένουμε σταθερά υποστηριχτές και σύμμαχοι στη πορεία του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των Υποθηκοφυλακείων και σαφέστατα αντίθετοι στο σημερινό τριφασικό καθεστώς το οποίο υποστηρίζεται ακόμα και σήμερα από την Ένωση των Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων.

Οι διαδόσεις περί απόσυρσης του νομοσχεδίου δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικά γεγονότα αλλά τους μύχιους πόθους ενός συστήματος που πεθαίνει και ψυχορραγεί χωρίς να αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που γίνεται για τον εξορθολογισμό των υποθηκοφυλακείων  με τρόπο συμβατό με τα συμφέροντα και της επιδιώξεις των εργαζομένων.

Είμαστε κοντά της εξελίξεις και ενημερωνόμαστε για την πορεία του σχεδίου νόμου το οποίο διασφαλίζει  το Δημόσιο συμφέρον, την εύρυθμη λειτουργία των γραφείων, την ομαλή μετάβαση στο κτηματολόγιο και αξιοπρέπεια για όλους της εργαζόμενους στα Υποθηκοφυλακεία της Χώρας.

 

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόσθετες πληροφορίες