Νέα-Ανακοινώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Αθήνα 02-10-2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 29/9/2017 δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τα Προεδρικά Διατάγματα για την εμμισθοποίηση (και συγχώνευση) 20 «ορφανών» Υποθηκοφυλακείων (Ζωγράφου, Αχαρνών, Περιστερίου, Παπάγου, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς, Ηλιούπολης, Ελευσίνας, Μεγάρων, Κερατέας, Πύργου, Αμαλιάδας - Βάρδας και Μυρτουντίων, Χώρας Άνδρου, Νάξου, Μυκόνου, και Χαλκίδας - Κύμης και Ταμυνέων).

 

Ακολουθώντας μια συνεπή και συντεταγμένη πολιτική το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγνώρισε τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας και δη των Αμίσθων.

 

Σε συνέχεια των προηγούμενων νομοθετικών ενεργειών με τελευταία την ψήφιση του Ν. 4456, άρθρο 32 (ΦΕΚ 24-Α/1-3-2017), αποδεικνύει εμπράκτως ότι στην ηγεσία του Υπουργείου υπάρχουν ευήκοα ώτα και ότι έχει γίνει πλήρως αντιληπτό και κατανοητό αυτό που σαν Σωματείο χρόνια διατυμπανίζουμε και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε. Ότι δηλαδή τα τελευταία ιδίως χρόνια η λειτουργία των Άμισθων Υποθηκοφυλακείων ήταν μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του Εθνικού Κτηματολογίου. Όλη αυτή η κατάσταση εξυπηρετούσε μια μειοψηφία ολίγων εκλεκτών «Άμισθων» Δημόσιων Λειτουργών και Εταιρειών Κτηματογράφησης. Τα ίδια οικονομικά συμφέροντα και μονοπώλια που αντιπαλεύουν την θεσμοθέτηση του Νέου Φορέα Κτηματολογίου, πολέμησαν σφόδρα και την προσπάθεια εμμισθοποίησης των Υποθηκοφυλακείων.

 

Η ολοκλήρωση του έργου του Κτηματολογίου είναι τόσο επιτακτική σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε.

 

Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να συνεχίσει προς την εμμισθοποίηση και των υπολοίπων Ακέφαλων Άμισθων Υποθηκοφυλακείων καθώς επίσης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης του Νομοσχεδίου του Ενιαίου Φορέα που θα συμπεριλάβει τόσο τις λειτουργίες της ΕΚΧΑ Α.Ε. όσο και όλων των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας.

 

Έχουμε πλέον την έμπρακτη βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας για την υλοποίηση του εθνικού σκοπού κατάρτισης του Δημόσιου Κτηματολογίου.

 

Σαν σωματείο εργαζομένων, εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του έργου Δημοσίου Συμφέροντος, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως το Εθνικό Κτηματολόγιο πρέπει να ολοκληρωθεί, να είναι δημόσιο και πλήρως στελεχωμένο και ότι εμείς θα σταθούμε αρωγοί αυτής της μετάβασης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες