Νέα-Ανακοινώσεις

Αθήνα 19-12-2014

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δικαστικών επιμελητών

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δικαστικών επιμελητών, η δεύτερη σε μέγεθος παράταξη του κλάδου, συμπαραστέκεται ολόψυχα, στον αγώνα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ και ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, για την επαναπρόσληψη της Ασπασίας Πατσούρα  μέλους του παραπάνω συνδέσμου και εργαζόμενης στο Υποθηκοφυλακείο Καλλιθέας.

Η εργαζόμενη απολύθηκε αναιτιολόγητα και καταχρηστικά σύμφωνα με την ανακοίνωση που ο παραπάνω σύνδεσμος εξέδωσε.

Όλοι όσοι είχαμε γνωρίσει «επί το έργον» ως δικαστικοί επιμελητές (και δεν είμαστε λίγοι) την απολυμένη υπάλληλο, είχαμε διαπιστώσει την ευγένεια, την εξυπηρετικότητα  και την προσφορά της στον κάθε ένα μας και κατά συνέπεια την εργατικότητα της.

Θεωρούμε ότι στην περίοδο που βιώνουμε, το δικαίωμα στην εργασία, ειδικά για τον ευσυνείδητο υπάλληλο, είναι η ελάχιστη επιβράβευση της προσφοράς του. Αλλά παράλληλα και αναγκαιότητα για την επιβίωσή του. Πολύ περισσότερο όταν ο εργαζόμενος αυτός είναι μητέρα μικρών παιδιών.

Ζητάμε από την υποθηκοφύλακα Καλλιθέας κ. Σαρρή, να επανεξετάσει την απόφασή της και να επαναπροσλάβει την Ασπασία.

Πιστεύουμε ότι η επαναπρόσληψή της είναι αναγκαία, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου και την εξυπηρέτησή μας, όσο και για την ίδια την απολυμένη.

Η εκτίμησή μας είναι ότι μετά την επαναπρόσληψή της, θα συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο και την ίδια  διάθεση, όπως αρμόζει σε έναν συνειδητό εργαζόμενο που γνωρίζει να διεκδικεί τα δίκια του μέσα από το σωματείο του.

Πρόσθετες πληροφορίες