Νέα-Ανακοινώσεις

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΙΣΘΩΝ, 

πρώην ΑΜΙΣΘΩΝ νυν ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ

και ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ε.Κ.Α. Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β Αθήνα (2ος όροφος)

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα ……14/03/2021…..

 

Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης κο Κώστα Τσιάρα

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Δικαιοσύνης κο Πάνο Αλεξανδρή

Πρόεδρο Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ κο Δημήτριο Σταθάκη

Γενικό Δ/ντη Ν.Π.Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ κο Στέφανο Κοτσώλη

Κοιν:   Ε.Ο.Δ.Υ.

 

Θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία»

Σχετικό: «ΦΕΚ Β τ. B’ 996/13.03.2021 η με αριθ.. Δ1α / Γ.Π.οικ. 16320/12.3.2021 ΚΥΑ»

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β τ. B’ 996/13.03.2021 και την υπ΄ αριθ.. Δ1α / Γ.Π.οικ. 16320/12.3.2021 ΚΥΑ που ορίζει τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων, πρώην Αμίσθων, νυν Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, ζητά από την  Ένωση Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος και την Διοίκηση του Κτηματολογίου, να περιφρουρήσουν την ασφάλεια των εργαζομένων, των πολιτών, των δικηγόρων και των άλλων επαγγελματιών που εισέρχονται στα κατά τόπους καταστήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι, στην παρούσα φάση της πανδημίας το καθεστώς των υπηρεσιών είναι κατακερματισμένο, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη των κοινή στάση των υπηρεσιών απέναντι στους πολίτες. Προϊστάμενοι με την ιδιότητα των Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων, Προϊστάμενοι που ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Προϊστάμενοι που ανήκουν στον Φορέα του Κτηματολογίου και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συγκροτούν ένα μωσαϊκό Προϊσταμένων που πρέπει να συντονιστούν απέναντι στην κοινή μάχη.

Ζητάμε για μία ακόμη φορά, ΟΛΟΙ οι Προϊστάμενοι ΟΛΩΝ των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της επικράτειας, να έχουν ΤΟΙΧΟΚΟΛΗΣΕΙ όπως ορίζει η ΚΥΑ, από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 στις εισόδους των καταστημάτων τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ με όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας και τον μηχανισμό ελέγχου που θα εφαρμοστεί μέσα σε αυτή.

Τυχόν φαινόμενα αυθαιρεσίας, όπως αυτά που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικηγόρων, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την Υγεία των συναδέλφων.

Οι υπηρεσίες οφείλουν να τηρήσουν ΚΟΙΝΗ και ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ως προς την λειτουργία, με ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ και με κορυφαία προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την υγεία των συναδέλφων.

Όπως όλοι γίναμε θεατές στο παρελθόν, αρκετοί Προϊστάμενοι δεν σεβάστηκαν προηγούμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που όριζαν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για την διασπορά του Κορωνοϊού.

Σκοπός της ανακοίνωσης δεν είναι να επισημάνουμε για άλλη μια φορά τι έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά στο τι πρέπει να γίνει από δω και στο εξής.

Αναμένουμε λοιπόν την Τοιχοκόλληση των αποφάσεων των Προϊσταμένων στις Εισόδους των Υπηρεσιών και την απαρέγκλιτη -από όλους- τήρηση των μέτρων προστασίας.

Το σύνολο των εργαζομένων δεν θα ανεχτεί για ακόμη μια φορά πρακτικές που στερούνται σοβαρότητας δεδομένων των συνθηκών συνεπαγόμενες την επικινδυνότητα της κατάστασης. Τα Υποθηκοφυλακεία και τα Κτηματολογικά Γραφεία δεν πρέπει να μετατραπούν σε εστίες υπέρ-μετάδοσης του ιού Covid-19. Ήδη, όπως είναι γνωστό, αρκετοί συνάδελφοι έχουν νοσήσει από τον φονικό υιό και αρκετά γραφεία έχουν μπει ακόμη και σε καθεστώς καραντίνας για αρκετές ημέρες.

Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Αμίσθων, πρώην Αμίσθων - νυν Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων η προστασία της Υγείας είναι πάνω από ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ...

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογη στάση θα τηρήσουν η Ένωση Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος και η Διοίκηση του Κτηματολογίου και δεν θα μας βρουν απέναντι για άλλη μια φορά.

Αποτελεί ευθύνη τους -όπως και δική μας- να περιφρουρήσουμε και να προστατεύσουμε την Υγεία όλων, εντός των Υποθηκοφυλακείων και των Κτηματολογικών Γραφείων.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΙΣΘΩΝ,  πρώην ΑΜΙΣΘΩΝ νυν ΕΜΜΙΣΘΩΝ

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ και

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ε.Κ.Α. Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β Αθήνα (2ος όροφος)

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Αθήνα ……11/03/2021…..

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας

 και τα συνακόλουθα γεγονότα βίας στη Νέα Σμύρνη

 είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των πολιτών.

  

Την ώρα που η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και τα εργασιακά δικαιώματα λεηλατούνται, γινόμαστε μάρτυρες επαναλαμβανόμενων περιστατικών απρόκλητης αστυνομικής βίας, που μόνο οργή και θλίψη προκαλούν.

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά που στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής (7/3/2021), που τόλμησαν απλά να κάνουν την βόλτα τους με κάθε νόμιμο τρόπο, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους γνωστούς - αγνώστους μπαχαλάκηδες που συκοφάντησαν και αμαύρωσαν την ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών, εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης, την Τρίτη (9/3/2021).

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία δικαιώνει τη βία και την καταστολή.

Είναι ολοφάνερη η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες και το Εθνικό σύστημα Υγείας έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Επίσης, δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε η απογοήτευση, ούτε και η σύγχυση γύρω από το άνοιγμα ή όχι των δραστηριοτήτων, που συνεχώς παίρνει αναβολή. Για αυτό το λόγο έχει επιλεγεί συνειδητά η χρήση αστυνομικής βίας με στόχο τον περιορισμό των αντιδράσεων και ταυτόχρονα ένα μπαράζ επικοινωνιακής παραπληροφόρησης, μέσω των ΜΜΕ, με στόχο την πόλωση της κοινωνίας.

Καλούμε το ΕΚΑ, τη ΓΣΕΕ να καταδικάσουν την επέκταση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, οι οποίοι ξυπνούν μνήμες από εποχές που όλοι θεωρούμε ότι ανήκουν στο παρελθόν.

Κάθε προσχηματική επίδειξη ισχύος από πλευράς του κράτους, προκαλεί εύλογα ερωτήματα στους πολίτες και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση.

Το αίσθημα της ασφάλειας ΔΕΝ απειλείται από την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ΟΥΤΕ εμπεδώνεται με την καταχρηστική άσκηση αστυνομικής βίας και καταστολής.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Περισσότερα Άρθρα...

  1. ΑΠΕΡΓΙΑ-26-11-2020

Πρόσθετες πληροφορίες